Догляд за обличчям у домашніх умовах

уход за лицом в домашних условияхЗберегти молодість, залишатися привабливою та бажаною протягом усього життя – мрія будь-якої жінки. Але, переступивши тридцятирічний рубіж, жінки починають помічати на обличчі перші зморшки, набряки, сліди втоми. Багатьох це вводить у стан розпачу чи глибоку депресію. Але чи варто так засмучуватися? Можливо ситуацію можна виправити?

Зміни зі шкірою пов'язані в першу чергу з тим, що в цьому віці процес відновлення клітин значно знижується, синтез колагену та еластину сповільнюється, тому шкіра втрачає тонус та покривається зморшками. Правильний догляд за обличчям після 30 повинен полягати не тільки у його зволоженні, але й у харчуванні, відновленні та захисті. Щоб зберегти молодість, догляд за шкірою обличчя має бути постійним, досконалим та комплексним.

Косметологи рекомендують дотримуватися нескладних правил, щодня приділяти собі кілька хвилин вранці та ввечері, і тоді відображення у дзеркалі молодої тридцятирічної жінки її тільки радуватиме.

1. Контролюйте кількість рідини, що споживається. Чай, кефір, сік чи мінеральну воду краще випити за кілька годин до сну. За цей час зайва рідина піде з організму і на ранок на обличчі не буде набряків.

2. Доглядайте шкіру обличчя щодня в домашніх умовах. А 1-2 рази на місяць відвідуйте професійного косметолога.

3. Після очищувальної маски, дуже корисно зробити масаж обличчя. Виконують його масажними лініями, круговими рухами і легким постукуємо подушечками пальців. Професійний лімфодренажний масаж обличчя, виконаний у салоні, збільшує мікроциркуляцію крові в судинах. За рахунок цього, на деякий час зникають дрібні зморшки, шкіра виглядає свіжою та молодшою. Лімфодренажний масаж обличчя виконується курсом, що включає 5-8 сеансів.

4. Щодня використовуйте захисний крем для обличчя, який стимулює вироблення колагену в клітинах. Такі креми не тільки розгладжують зморшки, а й підсилюють ліпідний бар'єр шкіри, помітно покращують колір обличчя. Жінкам, з сухою шкірою обличчя необхідний живильний крем, що містить вітамін F і вітаміни-антиоксиданти А, Е, С. Такий крем для обличчя після 30 не тільки позбавить відчуття стягнутості, але й позбавить шкіру роздратування.

5. У цьому віці дуже важливо захистити шкіру від згубної дії ультрафіолету. Ультрафіолет, не викликаючи відчутного дискомфорту, зменшує пружність та еластичність шкіри, прискорює процес її старіння. Тому вся косметика, і декоративна, в тому числі, обов'язково повинна містити SPF-фільтри.

6. Вибираючи косметику, не варто залишати поза увагою сироватки для обличчя. Вони відрізняються від кремів тим, що містять більше активних компонентів і швидше проникають у шкіру. Все добре в міру, тому сироватками не можна зловживати та постійно використовувати. Ідеально варіантом буде використання сироватки 3-4 рази на тиждень, наприклад, в осінній та весняний період. Наносити її краще під крем двічі на день.

уход за лицом после 307. Приголомшливі дії на шкіру надають маски для обличчя. Вони бувають декількох типів: очищаючі, зволожуючі, тонізуючі та відновлюючі, ліфтинг, омолоджують. Компоненти, що входять до складу масок (як правило, це колаген, еластин, вітаміни, мінерали та фруктові кислоти) очищають, живлять та відновлюють шкіру. Здійснюючи догляд за жирною шкірою обличчя не можна обійтися без маски, що очищає, на основі глини. Не можна зловживати масками і використовувати їх частіше 1-2 рази на тиждень. Шкіра може звикнути до впливу великої кількості активних речовин та перестане на них реагувати. Наносити та знімати маску потрібно дуже акуратно, легкими рухами, не розтягуючи шкіру.

8. Особливої уваги вимагає догляд за шкірою навколо очей, особливо після 30. Шкіра тут особливо тонка та ніжна, вона не містить сальних залоз та жирових клітин, тому для неї потрібен спеціальний крем. Він буває різних видів: крем від темних кіл, крем від припухлостей, ліфтинг-крем та ін. Крем для очей часто викликає алергічні реакції, тому має пройти спеціальний офтальмологічний контроль.

9. Догляд за проблемною шкірою обличчя повинен включати очищення спеціальним антибактеріальним гелем або пінкою, які очистять шкіру та видалять надлишкову сальність з її поверхні.

10. Доглядаючи обличчя після 30, не варто забувати про шкіру шиї та рук. Вони, так само, як і особа, першими видають жіночий вік.

Джерело: https://viatiara.com.ua/